ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 1/2 κιλό φασολάκια
- 4 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 4 αβγά
- Λίγα φύλλα μέντας
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το dressing:
- 200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μέντα, ψιλοκομμένη
- Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια αφαιρώντας τις σκληρές ίνες.
- Μαγειρεύουμε σε καυτό νερό για 5-6′. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και ύστερα από 2′, αφαιρούμε και στραγγίζουμε ξανά.
- Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο με λίγο αλάτι για 3-4′ ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για 1-2′. Τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με πιπέρι και τα φύλλα μέντας.
- Ετοιμάζουμε το dressing: Σε ένα μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λάιμ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στα φασολάκια.
- Βράζουμε τα αβγά και προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένη μέντα και ξύσμα λάιμ.
Καλή απόλυαση!