ΥΛΙΚΑ
- 650 γρ. γλυκοπατάτας
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (ή ένα μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες)
- 2 μάτσα φρέσκια ρόκα, χοντροκομμένη
- 2 μάτσα σπανάκι
- 5-6 τοματίνια
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 3-4 κ.σ. ξίδι
- Αλάτι/ Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τις γλυκοπατάτες τις σκεπάζετε με 5 εκατοστά χλιαρό νερό. Προσθέτετε το αλάτι και αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια θερμοκρασία.
- Σιγοβράζετε ώσπου οι γλυκοπατάτες να μαλακώσουν, για 15 λεπτά περίπου.
- Όταν βράσουν, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά, ξεφλούδισε και τις κόβετε σε κύβους.
- Μετάφερε τις γλυκοπατάτες σε μπολ σερβιρίσματος.
- Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, τα τοματίνια, το σπανάκι και τη ρόκα και ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ξίδι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.