Σαλάτα Κόκκινης Φακής με Σουσάμι και Φρέσκα Λαχανικά

Ελαφριά, πρωτεϊνική και πλούσια σε φυτικές ίνες, αυτή η σαλάτα με κόκκινη φακή αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν κάτι θρεπτικό και εύπεπτο. Η φυσική γλύκα της φακής συνδυάζεται αρμονικά με τη φρεσκάδα των λαχανικών και τη δροσιά του λεμονιού.

Θερμίδες: ~300

 

Υλικά για 1 μερίδα

  • 30 γρ. κόκκινη φακή

  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

  • 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους

  • 1 αγγουράκι, αποφλοιωμένο και κομμένο σε κύβους

  • 5-6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  • 1 κ.σ. σουσάμι

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις κόκκινες φακές σε κατσαρόλα με νερό για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε καλά. Τις μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το αγγουράκι, το μήλο και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό για extra φρεσκάδα.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

28 Μαρ

Healthy ψωμάκια με πρωτεΐνη