Υλικά: 30γρ κόκκινη φακή ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους 1 αγγουράκι αποφλοιωμένο και κομμένο σε κύβους 5-6 ντοματίνια κομμένα στην μέση 1 κ.σ σουσάμι 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. λεμόνι (για σωστή απορρόφηση σιδήρου)
Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τις κόκκινες φακές και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20-25 λεπτά. Αφού βράσουν τις σουρώνουμε με άφθονο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά φλωρίνης, το αγγουράκι, το πράσινο μήλο, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογεννοποιηθούν. Τέλος γαρνίρουμε με σουσάμι και η φακοσαλάτα μας είναι έτοιμη!! TIP:Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μαϊντανό που βοηθάει στη κατακράτηση!
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!