ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
Για τη σαλάτα:
- 1/2 φλ. πλιγούρι άψητο
- 1/2 φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 φλ. φιστίκια
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο, και κομμένο σε φέτες
- 2 φλ. σπανάκι baby
Για το dressing:
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαγειρέψτε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Λίγο πριν το αφαιρέσετε από το μάτι της κουζίνας, πρόσθεστε τους χουρμάδες και το αλάτι και ανακατέψτε το.
- Σ τη συνέχεια, αφήστε το πλιγούρι να κρυώσει για 30 λεπτά.
- Σε ένα μίξερ προσθέστε τα υλικά για το dressing, εκτός από το κόλιανδρο, και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Προσθέστε το κόλιανδρο και ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με το πλιγούρι και στο τέλος περιχύστε με το dressing.
- Μοιράστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα.