ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
- 220 γρ. βίδες ολικής άλεσης
- 420 γρ. μαύρα φασόλια, βρασμένα
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1/4 φλ. κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1/3 φλ. ελιές, κομμένες σε φέτες
- 1/4 φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Για το dressing
- 3/4 φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1 καυτερή πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.γ. μέλι
- 1-2 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/8 κ.γ. πάπρικα
- 1/8 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/8 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Αφού γίνουν al dente, ξέπλυνέ τα με κρύο νερό για να κρυώσουν και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πρόσθεσε μέσα στο μπολ τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις ελιές και το κόλιαντρο.
- Ανακάτεψε προσεκτικά με ένα κουτάλι για να συνδυαστούν όλα τα συστατικά.
- Σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε όλα τα συστατικά για το dressing.
- Χτύπησε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Πρόσθεσε το dressing στα ζυμαρικά και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε το αβοκάντο και σέρβιρε σε 6 πιάτα.