Σούπα λαχανικών

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

  • 2 μπουκετάκια μπρόκολο
  • 2 μπουκετάκια κουνουπίδι
  • 2 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά), κομμένες σε ροδέλες
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος), σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεσαίο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1/2 κούπα αρακά
  • 1/2 λίτρα νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο με το τζίντζερ και βάζουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μανιτάρια . Τα  σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το το νερό και τον αρακά. Βράζουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι . Καρυκεύουμε με τον κόλιανδρο και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Η σούπα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Διαβάστε παρόμοια

23 Φεβ

Πατατόσουπα με κουνουπίδι

18 Μαρ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο