ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, σε κομμάτια
- 1 κλωνάρι σέλερι, σε κομμάτια
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 250 γρ. μανιτάρια σε κομμάτια
- 4 κούπες ζωμό
- 1/4 κούπας κινόα πλυμένη
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την κινόα και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί η κινόα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε!
Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σούπα αυτή και στην κατάψυξη, σε αεροστεγές δοχείο, για μέχρι και ένα μήνα!