ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 2 μεγάλα παντζάρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 καρότα, σε κύβους
- 4 κούπες ζωμό λαχανικών
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ. γιαούρτι 2% για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τις 4 κούπες ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια, για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε τη σούπα μας από μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία, προσθέτοντας όσο από τη 1 κούπα ζωμό χρειαστεί, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί, μοιράζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με το γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε!