Συστατικά
· 1κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
· 4-6 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
· 5φλιτζ. ζωμό λαχανικών
· ½ μήλο, αποφλοιωμένο , κομμένο σε μικρά κομμάτια
· 1κ.γλ. χυμό λεμονιού
· Μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
· Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το μήλο, πασπαλίζετε με το χυμό λεμονιού και αφήνετε στην άκρη.
· Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε και ανακατεύεται καλά το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το παντζάρι και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών.
· Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση, μετά χαμηλώνετε τη φωτιά και στη συνέχεια αφήνετε να σιγοβράσει, σκεπασμένο για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το παντζάρι.
· Βάζετε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθετε μέχρι να γίνει λείο.
· Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και μοιράζετε σε 4 μπολ. Προσθέτετε μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό και λεμόνι.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!