Ρεβιθόσουπα λεμονάτη Light

Μια κρεμώδης και θρεπτική ρεβιθόσουπα πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και γεύση. Ιδανική για ένα χορταστικό, υγιεινό και ελαφρύ γεύμα.

Θερμίδες: ~310 ανά μερίδα

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη χύτρα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει καλά και μαγειρεύουμε στη χύτρα για 25–30 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα, αφαιρούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και τα πολτοποιούμε με λίγο ζωμό και λίγα ρεβίθια στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον πουρέ ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σούπα αφήνοντας τα να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά ακόμα όλα μαζί. Στο τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο δεντρολίβανο για άρωμα και σερβίρουμε ζεστή.

 

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

23 Φεβ

Πατατόσουπα με κουνουπίδι

18 Μαρ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο