Τα ρεβίθια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο. Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αίγυπτο τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα όσπρια θεωρούνταν βασικές τροφές της εποχής. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν τρώγοντας όσπρια αντί για κρέας. Η καταγωγή τους είναι από την Ασία και πλέον έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
ΥΛΙΚΑ (2 μερίδες)
- 1 κούπα ρεβίθια
- 3 πολύχρωμες πιπεριές, σε κυβάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 καρότα, κομμένα σε μορφή κλωστής
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 5 σταγόνες Tabasco
- 1 κούπα γάλα καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία μικρή κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρώς το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα καρότα.
- Προσθέτετε τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το κάρυ, το Tabasco και τον κουρκουμά και σβήνετε με το γάλα καρύδας.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε 1,5 λίτρο νερό και αφήνετε να σιγοβράσει.