Υλικά:
- 1/2 ρίζα σέλινου, ξεφλουδισμένη τεμαχισμένη
- 1/2 κιλό καρότα, ξεφλουδισμένα ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
- Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
- Φύλλα σέλινου και ψιλοκομμένο μήλο για το σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής:
- Τοποθετήστε το σέλινο και τα καρότα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε 6 φλιτζάνια νερό. Σιγοβράστε σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τρυφερά, 30-35 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο. Πολτοποιήστε τα καρότα και το σέλινο σε ένα μπλέντερ με το γιαούρτι, το μέλι, το κόλιανδρο και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε την σούπα με φύλλα σέλινου και μήλο.