Γκρανόλα υγιεινή, θρεπτική και πολύ γευστική!
Υλικά:
- 2 μήλα, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- 1 κούπα βρώμη (ίσως χρειαστεί λίγη παραπάνω)
- 1 κ.σ. σπόροι τσία
- 2 κ.σ. κακάο (ή περισσότερο, αν θέλετε)
- 2-3 κ.σ. ψίχα καρύδας (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 150-200 γρ. λάδι καρύδας
- Προαιρετικά: Βούτυρο ξηρών καρπών, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα, τη βρώμη, τους σπόρους τσία, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και την ψίχα καρύδας (αν χρησιμοποιούμε). Προσθέτουμε το λάδι καρύδας: Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγη επιπλέον βρώμη. Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνουμε το μείγμα, πιέζοντάς το να έχει πάχος περίπου 1 εκ. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C, ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Ανά 10-12 λεπτά, ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε τη γκρανόλα για να ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε τη γκρανόλα να κρυώσει εντελώς και την αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο. Απολαμβάνουμε τη γκρανόλα με γιαούρτι ή γάλα.