Η ντομάτα είναι ένα φρούτο που λειτουργεί ως λαχανικό και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους την αγαπάμε. Μας δίνει γυαλιστερά μαλλιά, λαμπερό δέρμα, υγιή ύπαρξη και νοστιμίζει τα φαγητά μας.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι/ Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεχωρίσετε λίγο βασιλικό στην άκρη.
- Τοποθετείτε τα λαχανικά, τα μυρωδικά και το ζωμό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, πολτοποιείτε το μείγμα ντομάτας μαζί με τα φύλλα βασιλικού, που είχατε στην άκρη, στο μπλέντερ μέχρι ο βασιλικός να γίνει μικρά κομματάκια.
- Βάζετε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς να βράσει και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστή.