Αρωματική, ελαφριά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η τοματόσουπα αυτή συνδυάζει τη φυσική γλύκα της ντομάτας με τη φρεσκάδα του βασιλικού. Ένα comfort πιάτο γεμάτο βιταμίνη C και γεύση!
Θερμίδες: ~210 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
-
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι)
-
¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
-
1 καρότο, τριμμένο
-
1 κλωνάρι σέλινο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κρατάμε λίγο από τον βασιλικό στην άκρη για το σερβίρισμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο, το υπόλοιπο βασιλικό, τον ζωμό και το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά για λίγα λεπτά χωρίς να βράσει και σερβίρουμε ζεστή με λίγο φρέσκο βασιλικό από πάνω.
Καλή όρεξη!