Τραχανάς με γάλα αμυγδάλου

Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, υδατάνθρακες, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε φώσφορο, προστατεύει τον οργανισμό από την οστεοπόρωση, ενώ η καροτενοειδής λουτεΐνη, που περιέχει, βοηθά στην καλή υγεία του δέρματος, των ματιών και της καρδιάς. 

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

  • 100 γρ. τραχανά
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε το τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις μαλακώσει λίγο ο τραχανάς προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει. Ο τραχανάς μας είναι έτοιμος για να τον απολαύσουμε!

Διαβάστε παρόμοια

23 Φεβ

Πατατόσουπα με κουνουπίδι

18 Μαρ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο