Τα καρότα είναι ένα από τα πιο σημαντικά λαχανικά και η πιο δημοφιλής ρίζα παγκοσμίως. Είτε τα τρώτε ωμά, είτε μαγειρεμένα είτε σε χυμό, έχουν πολλά οφέλη στην υγεία.
Γνωρίζατε ότι το έντονο πορτοκαλί τους χρώμα το οφείλουν στα καροτενοειδή που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά;
ΥΛΙΚΑ
- 3 καρότα, κομμένα διαγώνια σε λεπτές φέτες
- 1 πρέζα από: αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κανέλα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και στρώνουμε σε μονή στρώση σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να δούμε ότι οι άκρες γίνονται τραγανές. Γυρίζουμε τα τσιπς ώστε να γίνουν τραγανά και από τη κάτω πλευρά και ψήνουμε για άλλα 5-8 λεπτά. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 2 εβδομάδες.