Υλικά: (για 6 μερίδες)
- 2 κούπες μανιτάρια cremini
- 1 κούπα ντοματίνια
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε κομμάτια
- 1 πράσινη πιπεριά, σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, σε κομμάτια
- 1 πράσινο κολοκύθι, σε ροδέλες
- 1 κίτρινο κολοκύθι, σε ροδέλες (εάν δεν βρείτε, χρησιμοποιείστε άλλο ένα πράσινο
Για τη μαρινάδα:
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
- χυμό ενός λεμονιού
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. βασιλικό ξερό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Περνάμε τα λαχανικά σε καλαμάκια για σουβλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο περνάμε τη μαρινάδα μας πάνω από τα σουβλάκια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά (5-6 από κάθε πλευρά) μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρονται ζεστά!