ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
- 1/2 περίπου λάχανο κομμένο
- 1 πορτοκάλι ξεφλούδισμενο και κομμένο
- Λίγο άνηθο
- 2-3 κ.σ. ρόδι
Για το dressing:
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ¼ κ.γ. πολτοποιημένο σκόρδο
- ½ κ.γ. Χυμό πορτοκάλι
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λίγο ξύσμα εσπεριδοειδών, μια ιδέα σκόρδο και λίγη μουστάρδα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στους γευστικούς μου κάλυκες.
Ξέρω πόσο θρεπτικές και υγιεινές είναι οι σαλάτες και πόσο με ωφελούν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στιγμές που η ίδια σαλάτα που εχθές μου φαινόταν τέλεια, σήμερα να μου φαίνεται ότι κάτι λείπει. Στη σαλάτα προφανώς δε λείπει τίποτα, απλά ίσως εγώ παρασυνήθισα τη γεύση της. Τι κάνω λοιπόν για να τη κάνω και πάλι δελεαστική; Πολύ απλό! Πειραματίζομαι με νέα, διαφορετικά και γευστικά dressing που θα δώσουν στη σαλάτα μου το κάτι παραπάνω και θα την κάνουν ένα εντελώς νέο πιάτο!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα ταπεράκι ή βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά του dressing, το κλείνουμε και το ανακινούμε καλά για λίγα λεπτά. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το dressing, ανακατεύουμε να πάει παντού και απολαμβάνουμε!