Υλικά: (για 4 κούπες)
1 μεγάλο κουνουπίδι
Κουνουπίδι. Ίσως από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά και ο λόγος είναι απλός! Οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε συνδέσει με το παραβρασμένο κουνουπίδι των παιδικών μας χρόνων, που η μητέρα μας μας παρακαλούσε να φάμε. Αυτό λοιπόν σκεφτόμουν καθώς κοίταζα το κουνουπίδι στον πάγκο της κουζίνας μου. Ευτυχώς μεγαλώνοντας έχω μάθει πολλούς τρόπους να μαγειρεύω το κουνουπίδι ώστε να γίνεται πραγματικά απολαυστικό. Και πάνω που πίστευα ότι έχω εξερευνήσει όλες τις εναλλακτικές, έπεσα πάνω σε μια διαφορετική συνταγή με ρύζι κουνουπιδιού. Όπως ήταν φυσικό, δε θα μπορούσα να μη το δοκιμάσω! Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ απλή.
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το κουνουπίδι, αφαιρώντας όλα τα πράσινα μέρη. Κόψτε το κουνουπίδι σε κομμάτια και τρίψτε το στο τρίφτη, στη μεριά με τις μεσαίες τρύπες. Αλλιώς, αν έχετε ένα επεξεργαστή τροφίμων μπορείτε να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια και να το χτυπήσετε στον επεξεργαστή μέχρι να έχετε ένα αποτέλεσμα σε μορφή κόκκων ρυζιού. Μεταφέρουμε το ρύζι μας σε μια καθαρή πετσέτα και το πιέζουμε ώστε να αφαιρέσουμε την παραπάνω υγρασία, ώστε να μην έχουμε ένα λασπωμένο ρύζι. Το ρύζι μας είναι έτοιμο για μαγείρεμα!
Τιπ: Σε αυτό το σημείο μπορούμε να μαγειρέψουμε το ρύζι μας, να το φάμε ωμό ή να το διατηρήσουμε ωμό στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα. Αυτό που κάνω συνήθως είναι να κρατάω όση ποσότητα θέλω να μαγειρέψω άμεσα και το υπόλοιπο μπαίνει στην κατάψυξη, έτσι ώστε την επόμενη φορά να έχω έτοιμο ρύζι χωρίς να χρειαστεί καθόλου προετοιμασία.
Μπορούμε πολύ εύκολα να το μαγειρέψουμε! Σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι με 1 κσ. λάδι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει για 5-8 λεπτά, προσθέτουμε καρυκεύματα και το ρύζι μας είναι έτοιμο!