Σαλάτα με Μπρόκολο
Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως το μπρόκολο, μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση υγιούς πεπτικού και στη μείωση του κινδύνου για παθήσεις όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.
Θερμίδες: ~220 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- 
250 γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
 - 
¼ κούπας ηλιόσποροι
 - 
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 - 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 
1 κ.σ. ξύδι
 - 
1 κ.γ. μουστάρδα
 - 
1 κ.γ. μέλι
 - 
Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση
- 
Καβουρδίζουμε τους ηλιόσπορους σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και τους αφήνουμε στην άκρη.
 - 
Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο και το κρεμμύδι.
 - 
Σε μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να δημιουργηθεί ομοιόμορφο dressing.
 - 
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, προσθέτουμε τους καβουρδισμένους ηλιόσπορους και ανακατεύουμε απαλά.
 


