Νηστίσιμη Σαλάτα Πρωτεΐνης
Τα όσπρια και τα φυλλώδη λαχανικά μπορούν να προσφέρουν υψηλή πρωτεΐνη, χρώμα και φρεσκάδα.
Θερμίδες: ~300 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- 
80-90 γρ. μακαρόνια από μελάνι σουπιάς ή φακές (άβραστα) 
- 
1 χούφτα σπανάκι 
- 
1 πορτοκάλι 
- 
1 κ.σ. φιστίκια 
Για το dressing:
- 
1 κ.γ. μέλι 
- 
1 κ.γ. σουσάμι 
- 
1 κ.γ. σόγια σος 
- 
1 κ.γ. ελαιόλαδο 
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα μακαρόνια, το σπανάκι, τις φέτες πορτοκαλιού και τα φιστίκια. Σε μικρό μπολ ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας το μέλι, το σουσάμι, τη σόγια σος και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως ή κρύα.
Καλή όρεξη!


