Συστατικά
Για τη σαλάτα
· 500γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
· 300γρ. ρεβίθια, βρασμένα σε αλατισμένο νερό με λίγο ζωμό
· 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 2κ.σ. ελαιόλαδο
· ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
· ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένη
· Αλάτι/ Πιπέρι
Για το dressing
· 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
· Χυμό από 1 λεμόνι
· 3κ.σ. ταχίνι
· 2-3κ.σ. νερό
· 2κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
· Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κολοκύθα με το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι. Αδειάζετε σε ένα ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
· Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Για το dessing:
· Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σκόρδο με το λεμόνι.
· Προθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
· Προσθέτετε το νερό, το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση. Προσθέτετε επιπλέον νερό αν χρειαστεί.
· Τέλος ανακατεύετε όλα τα υλικά και σερβίρετε.