Υλικά (για 12 τεμάχια)
2 και 1 κσ. ελαιόλαδο
1 κούπα ρεβίθια που τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ
½ κούπα κρεμμύδι σε κομμάτια
½ κούπα φρέσκο μαϊντανό
½ κούπα φρέσκο κόλιανδρο
3 σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια
1 κγ. ελαιόλαδο
½ κγ. πιπέρι
½ κγ. κύμινο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά εκτός από τις 2 κσ. ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλείφουμε με τις 2 κσ. ελαιόλαδο και τους τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, γυρνώντας τους κατά τη διάρκεια, μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Οι ρεβιθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι!