Πλούσια σε φυτικές ίνες, τα καρότα δρουν εξαιρετικά ως μέσο για την τακτοποίηση των κινήσεων του εντέρου, εμποδίζοντας έτσι την δυσκοιλιότητα.
Οι φυτικές ίνες που έχουν τα καρότο είναι επίσης ευεργετικές στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και βοηθούν στην απώλεια βάρους.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 1 kg καρότα, καθαρισμένα & χοντροκομμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
- Αλάτ
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τα καρότα, το σέλινο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί. Αν η σούπα βγει πολύ δεμένη, προσθέτουμε λίγο νερό.
Καλή απόλαυση!