Πλούσια σε ποτάσιο, ασβέστιο, βιταμίνη C και Κ αυτή η σούπα από μπρόκολο είναι τόσο γευστική όσο και θρεπτική!
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 1 μεγάλο μπρόκολο, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1 γενναία πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. κάρυ
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
- 2 κ.σ. καρύδια ελαφρά σπασμένα
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και βράζουμε το μπρόκολο για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά όχι υπερβολικά. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα μπλέντερ συμπληρώνοντας με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασε, ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση. Χτυπάμε καλά ώστε να έχουμε μια λεία σούπα. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κάρυ, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο αν χρειαστεί και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Σερβίρουμε σε 2 μπολ, προσθέτουμε από μια κουταλιά γιαούρτι, τα καρύδια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε!