Τετάρτη βράδυ. Γυρίζω σπίτι αργά χωρίς να έχω προλάβει να πάω σούπερ μάρκετ. Έχω μεγάλη πείνα και τα ντουλάπια και το ψυγείο μου είναι σχεδόν άδεια. Ανοίγω την κατάψυξη μου και βλέπω ρύζι κουνουπιδιού. Από μόνο του δε θα με χορτάσει και θα είναι και βαρετό, με λίγα υλικά και πολύ φαντασία όμως μπορώ να το μετατρέψω στο πιο λαχταριστό κινέζικο, καλύτερο, γευστικότερο και σίγουρα πιο θρεπτικό από οποιοδήποτε delivery, και φυσικά πολύ πιο γρήγορα και οικονομικά!
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 2 κούπες ρύζι κουνουπιδιού
- 1 κούπα μαύρη κινόα βρασμένη
- 1 κούπα καρότα baby
- 4 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
- ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- ½ κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κάρυ
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα για λίγα 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι κουνουπιδιού και μαγειρεύουμε για άλλα 5-8 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Ρίχνουμε το κάρυ και στη συνέχεια προσθέτουμε την κινόα, το καλαμπόκι τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Καλή μας απόλαυση!