ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 100 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- ¼ κούπας κολοκυθόσπορο
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα ρεβίθια, το φύλλο δάφνης, το καρότο και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να υπερκαλύψουμε κατά 3 δάχτυλα. Προσθέτουμε αλάτι και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια, περίπου 45 λεπτά. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τον κολοκυθόσπορο. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα ρεβίθια, το τριμμένο καρότο, τον κολοκυθόσπορο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι και απολαμβάνουμε!