Καλαμάρια Γεμιστά με Κινόα και Σπανάκι
Μια θρεπτική και ελαφριά παραλλαγή του κλασικού γεμιστού καλαμαριού. Η κινόα και το σπανάκι προσφέρουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ το αποτέλεσμα παραμένει πεντανόστιμο και μεσογειακό.
Θερμίδες: ~290 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
- ½ κούπα κινόα, βρασμένη
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι, πιπέρι
- 250 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4–5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι, την κινόα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1–2 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του σπανακιού και να ενωθούν οι γεύσεις. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα κλείνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες. Στο ίδιο ή σε καθαρό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τα καλαμάρια για 5–6 λεπτά, γυρίζοντάς τα ώστε να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα. Σερβίρουμε ζεστά, με φρέσκο λεμόνι ή πράσινη σαλάτα.
Καλή όρεξη!


