Οι πίτες από την αρχαιότητα κρατούν σαν βασικό χαρακτηριστικό τους το ζυμάρι, με διαφορετικές τεχνοτροπίες (λεπτό φύλλο ή χοντρό ή κρούστας).Τα τελευταία χρόνια έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά ως προς το περιεχόμενο. Κρεατόπιτες, πίτες λαχανικών, τυρόπιτες, τραχανόπιτες, απλές χορτόπιτες, όλες μαζί είναι φαγητά που έχουν «εφευρεθεί» ανάλογα με τις πρώτες ύλες, τα ήθη και τα έθιμα κάθε περιοχής.
Έμαθα να ανοίγω φύλλο σε ηλικία 10 ετών και ήταν το πιο εύκολο πράγμα που έμαθα στη μαγειρική, οπότε σας παροτρύνω να το δοκιμάσετε γιατί έρχονται συνταγές με πίτες από:
•μανιτάρια,
•χόρτα με ρίγανη •κοτόπουλο με κάρυ •ανθότυρο,λιαστές ντομάτες •γάλα αμυγδάλου ,καρύδια, chia
Πάρτε ένα πλάστη, ζύμη και ξεκινήστε να ανοίγετε φύλλο. Ένα τηλέφωνο στη μαμά ή στην γιαγιά βοηθάει πάντα για οδηγίες χρήσεως.