Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που αναστέλλουν ή αντιστέκονται ή προφυλάσσουν το κύτταρο από τις οξειδώσεις. Μια σωστή ποιοτικά διατροφή καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε αντιοξειδωτικά. Βασιζόμενοι στο ρητό «η τροφή είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου είναι η τροφή σου», τότε τα αντιοξειδωτικά είναι φάρμακα.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 100 γρ. παντζάρι
- 100 γρ. γλυκοπατάτα
- 100 γρ. κολοκυθάκια
- 200 γρ. καρότα
- 1 κλωναράκι lemongrass
- 3 φύλλα kale
- 20 γρ. ηλιόσπορους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα παντζάρια, την γλυκοπατάτα, τα καρότα και τα κολοκύθια. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλυφθούνε. Κόβουμε το lemongrass στα 2 και μαζί με τα φύλλα Kale τα βάζουμε κι αυτά με τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Βράζουμε περίπου για 25’ μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το lemongrass και πολτοποιούμε όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πλέντερ. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με λίγους ηλιόσπορους.