ΥΛΙΚΑ
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 50 γρ. βούτυρο κακάο
- 100 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 50 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας
- 2 ασπράδια αυγού
- 150 γρ. νιφάδες κινόα ή βρώμης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο κακάο, το λάδι και τη ζάχαρη καρύδας σε μέτρια ταχύτητα κι όταν αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε τα ασπράδια και μετά ρίχνουμε μπέικιν πάουντερ, αλάτι, αλεύρι και τελευταία, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα, την ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας. Τυλίγουμε σε μεμβράνη τη ζύμη για τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, πλάθουμε κυκλικά και πλατιά μπισκότα, τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.