Brunch με αβοκάντο και baby σπανάκι
Ένα φρέσκο, χορταστικό και θρεπτικό πιάτο που θυμίζει brunch και συνδυάζει το κρεμώδες αβοκάντο με το θρεπτικό σπανάκι.
Θερμίδες: ~ 300 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί ζέας
- 1 φλιτζ. baby σπανάκι
- 1 αβοκάντο
- 2 αβγά ποσέ
- 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
- χυμό από 1 λάιμ
Εκτέλεση
Βράζετε το αβγό στο νερό με τη μέθοδο ποσέ. Ξεπλένετε και κόβετε το σπανάκι. Βάζετε στο μούλτι το αβοκάντο με χυμό από λάιμ και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα πουρές. Περνάτε στο στήσιμο τοποθετώντας τις φέτες ψωμιού, αλείφοντάς τες με τον πουρέ και στη συνέχεια τοποθετώντας το σπανάκι και το αβγό, όπως στη φωτογραφία. Πασπαλίζετε με μαύρο σουσάμι.





