Ένα γεύμα με πλήρες φυτικές πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και αλήθεια είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο.
Το πορτοκάλι δηλαδή η βιταμίνη C βοηθάει να απορροφηθεί καλύτερα ο σίδηρος από τις φακές.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα φακές
- 1 κούπα κινόα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το dressing:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. λευκό ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 10′. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Πρέπει οι φακές να είναι τραγανές. Ξεπλένουμε 4-5 φορές την κινόα να φύγει η πικρή γεύση που αφήνει και την βράζουμε στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία μας.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε την κινόα να κρυώσει ή την κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό για να μην παραβράσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μουστάρδα, το λευκό ξύδι, το πιπέρι και τα ομογενοποιούμε. Σταδιακά ρίχνουμε το ελαιόλαδο ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρει το dressing την υφή που θέλουμε. Τέλος, σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το dressing .
Το πιάτο σερβίρεται κρύο.
Περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφικό υλικό της δικής σας εκτέλεσης.