Η συνταγή αυτή ήταν να μπει στο βιβλίο μου αλλά για κάποιο λόγο που ακόμα δε ξέρει κανείς δε μπήκε 😂.Χαζεύοντας λοιπόν το υλικό της φωτογράφισης των πιάτων του βιβλίου το είδα και το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να την μοιραστώ μαζί σας. Ένα γεύμα με πλήρες φυτικές πρωτεΐνες ,καλά λιπαρά ,φυτικές ίνες και αλήθεια είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη.
Το πορτοκάλι δηλαδή η βιταμίνη C βοηθάει να απορροφηθεί καλύτερα ο σίδηρος από τις φακές. Το πιάτο αυτό το εμπνεύστηκα στην Ικαρία όταν έκανα διακοπές, το έφτιαχνα καθημερινά και με βόλευε μιας και είχα ένα μάτι κουζίνας μόνο και λίγο χρόνο για μαγείρεμα. Από τότε το λάτρεψα και θα το λατρέψετε και εσείς. Υλικά: 1 κούπα φακές 1 κούπα κινόα Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 1/2 ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το dressing : 2 κ.σ ελαιόλαδο 1 κ.γ λευκό ξύδι 1 κ.γ μουστάρδα απαλή φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 10′. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Πρέπει οι φακές να είναι τραγανές. Ξεπλένουμε 4-5 φορές την κινόα να φύγει η μικρή γεύση που αφήνει και την βράζουμε στο χρόνο που λέει στην συσκευασία μας.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε την κινόα να κρυώσει ή την κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό για να μην παραβράσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μουστάρδα, το λευκό ξύδι, το πιπέρι και τα ομογενοποιούμε. Σταδιακά ρίχνουμε το ελαιόλαδο ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρει το dressing την υφή που θέλουμε. Τέλος, σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το dressing .
Το πιάτο σερβίρεται κρύο.
Περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφικό υλικό της δικής σας εκτέλεσης.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!