ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι γάλα επιλογής σας
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 6-7 κ.σ. νερό
- 1 φλιτζάνι μπρόκολο σε μπουκίτσες
- 1 φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο (να μην έχει πλαστική λαβή) σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το νερό και κλείνουμε με καπάκι μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το μπρόκολο. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλο μισό λεπτό. Απλώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα στο τηγάνι και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.