Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα και προσθέστε το πιπέρι και τον κουρκουμά. Το σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου καθώς ανακατεύετε καλά. Όσο περισσότερο αφήνετε το ρόφημα να σιγοβράσει, τόσο πιο δυνατή θα γίνει η γεύση του. Σερβίρετε αμέσως στην αγαπημένη σας κούπα. Θα σας πρότεινα, αν δεν γνωρίζετε ήδη τη γεύση και το άρωμα του κουρκουμά, να μειώσετε την δοσολογία του και όσο τον συνηθίζετε να προσθέτετε παραπάνω, μέχρι να το φτιάξετε όπως ακριβώς σας αρέσει. Ακόμα μπορείτε για τον ίδιο λόγο, στην αρχή να προσθέσετε λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης (μόνο αν το γάλα σας είναι άγλυκο) και όσο το συνηθίζετε να μειώνετε το γλυκαντικό μέσο. Γιατί να μπείτε σε αυτήν την διαδικασία ; Μια ανισορροπία που οφείλεται σε κάποια λοίμωξη ή στον τραυματισμό κάποιου ιστού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να βλάψει την υγεία σας. Η φλεγμονή αποτελεί μέρος της αντίδρασης άμυνας του οργανισμού σας και συνήθως εκδηλώνεται ως εξής:
Πόνος.
Δυσκαμψία στις αρθρώσεις.
Δυσκολία εκτέλεσης καθημερινών εργασιών.