ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 1,2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
- ½ κούπα βρασμένη κινόα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι και πιπέρι
- 250 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη κινόα, το μαϊντανό, τον βασιλικό, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος από το σπανάκι. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα καλαμάρια για 5-6 λεπτά φροντίζοντας να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!