Υλικά: (για 2 μερίδες)
1 κσ. και 1 κγ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
½ κούπα βρασμένη κινόα
3 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κσ. ψιλοκομμένο βασιλικό
¼ κγ. μπούκοβο
αλάτι και πιπέρι
250 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κγ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη κινόα, το μαϊντανό, τον βασιλικό, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος από το σπανάκι. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη 1 κσ. ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα καλαμάρια για 5-6 λεπτά φροντίζοντας να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!