Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 600 ποικιλίες. Οι φράουλες είναι γλυκά, ελαφρώς πικάντικα μούρα και κατατάσσονται στα κορυφαία 10 φρούτα και λαχανικά για το αντιοξειδωτικό τους περιεχόμενο.
Υλικά: (για 4 μερίδες)
- Μισή κούπα ζάχαρη
- Μισή κούπα ζεστό νερό
- 3 κούπες ψιλοκομμένες φράουλες
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ ανακατεύετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Μετά από τις 3 ώρες, το βγάζετε και ανακατεύετε καλά. Το ξανακαλύπτετε και το βάζετε κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.