Η κατανάλωση του κουνουπιδιού μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 1 κούπα αρακά
- 1 κούπα ρύζι από κουνουπίδι
- 1/3 κ.γ. κουρκουμά
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 baby καρότα, ψιλοκομμένα
- Λίγο τζίντζερ (ανάλογα με την προτίμησή σας)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και τσιγαρίζουμε το ρύζι κουνουπιδιού*. Ρίχνουμε τον αρακά και τα ψιλοκομμένα καρότα και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας συνεχώς αλλά απαλά για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε το τζιντζερ και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
*Tip: Για να φτιάξετε το ρύζι από κουνουπίδι πλένετε καλά το κουνουπίδι και το βάζετε στο μπλέντερ ή το τρίβετε σε έναν τρίφτη με το χέρι.