Overnight oats με φυστικοβούτυρο
Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα κρεμώδες πρωινό, θρεπτικό και χορταστικό.
Θερμίδες: ~ 485 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- ½ κούπα βρώμη
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. σπόρους τσία
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 μπανάνα σε φέτες
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα βαζάκι ή μπολ, ανακάτεψε το γάλα αμυγδάλου, τις νιφάδες βρώμης, τους σπόρους chia, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι/σιρόπι αγαύης και την κανέλα. Πρόσθεσε την πολτοποιημένη μπανάνα και το φυστικοβούτυρο — είτε τα ενσωματώνεις στο μείγμα είτε αφήνεις το φυστικοβούτυρο ως topping για πιο «όμορφο» αποτέλεσμα. Κλείσε το βαζάκι ή κάλυψε το μπολ και άφησέ το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 3–4 ώρες, ώστε οι νιφάδες και οι σπόροι chia να «τραβήξουν» το υγρό και να δημιουργηθεί η κρεμώδης υφή. Το πρωί: άνοιξέ το, ανακάτεψε ελαφρώς και σερβίρισε — αν θέλεις, πρόσθεσε λίγη επιπλέον φέτα μπανάνας, φυστικοβούτυρο ή τριμμένα φιστίκια.