ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)
- 1 μικρή πίτα ολικής αλέσεως
- 3-4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. ρεβίθια, βρασμένα
- 2 καρότα, κομμένα κάθετα σε μπαστουνάκια
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. νερό
- ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να δούμε ότι έχουμε ομοιόμορφα ψηθεί και κάνει μια κρούστα. Ταυτόχρονα προσθέτουμε τα καρότα στο ίδιο τηγάνι ώστε να μαλακώσουν. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά την πίτα. Μόλις είναι έτοιμη τη τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Πάνω από την πίτα βάζουμε τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, τα ρεβίθια και τα καρότα. Ζεσταίνουμε πάλι το αντικολλητικό τηγάνι, σπάμε στη μέση το αυγό και προσθέτουμε γρήγορα τη 1 κουταλιά νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά, αναλόγως πώς θέλουμε να είναι ο κρόκος. Τοποθετούμε πάνω στην πίτα μας, πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!