ΥΛΙΚΑ (για 6 πιτάκια)
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη. Αν δούμε ότι είναι πολύ υγρή η ζύμη μας, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την τοποθετούμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια, τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μικρά πιτάκια. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε τα πιτάκια μας ένα ένα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Έξτρα τιπ:
- Μπορούμε να δώσουμε παραπάνω γεύση στα πιτάκια μας προσθέτοντας στη ζύμη φρέσκα ψιλοκομμένα βότανα ή τριμμένο σκόρδο. Διατηρούνται στην κατάψυξη αφού τα τυλίξουμε πολύ καλά με μεμβράνη. Όταν θέλουμε να τα απολαύσουμε δεν έχουμε παρά να τα βγάλουμε λίγο νωρίτερα από τη κατάψυξη, να τα αφήσουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να τα περάσουμε λίγο από το τηγάνι.