Ψητά σύκα με αβοκάντο και γιαούρτι
Το σύκο συνιστά αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια.
Και στην αρχαία Αθήνα, τα σύκα θεωρούνταν τόσο πολύτιμα, ώστε υπήρχε ειδικό σώμα ανδρών – οι «συκοφάντες» – που κατήγγελλαν όσους τα έκλεβαν ή τα εξήγαν.
Θερμίδες: ~ 360
Υλικά για 1 μερίδα
- 100γρ. γιαούρτι
- 4 φρέσκα σύκα, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 1/2 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 5 γρ. αποφλοιωμένα φυστίκια, ψημένα & τριμμένα προαιρετικά για topping
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε τα σύκα μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τα ψητά σύκα σε πιάτο, προσθέτουμε από πάνω τις φέτες αβοκάντο και το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φυστίκια. Απολαμβάνουμε αμέσως είτε σαν γρήγορο, θρεπτικό πρωινό είτε ως υγιεινό σνακ.