Η βιταμίνη Κ που λαμβάνουμε από το κουνουπίδι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.
Αυτό με τη σειρά του συμβάλλει στην αποφυγή της συσσώρευσης λιπών στο αίμα σας. Τα λίπη στο αίμα σας μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως αρτηριοσκλήρωση.
Χρησιμοποιείστε το λοιπόν και ως ένα απλό συνοδευτικό μπολ στο πιάτο σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μπουκετάκια. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψί για 10′ στο φούρνο στους 220 βαθμούς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ελαιόλαδο, μηλοξιδο, αλάτι, πιπέρι φρέσκο και απολαμβάνουμε!