Μια σούπα κουνουπίδι/πατάτα είναι οτι πρέπει μετά απο τόσο τσουρέκι και κρέας;
Συμβουλή κατανάλωσης:
Μεσημέρι 1 βαθύ πιάτο και το βράδυ το ίδιο (ομοιόοφαγια).
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
- ½ μικρό κουνουπίδι με πυρήνα και ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 2 πατάτες μικρές , ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 πράσο, ανοιχτό πράσινο και λευκό μόνο μέρος, ξεπλένεται καλά και τεμαχίζεται σε κομμάτια.
- 1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε γάλα αμυγδάλου και κουνουπίδι και μαγειρεύουμε μέχρι το κουνουπίδι να είναι μαλακό. Το βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Αφήνω στην άκρη.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6-8 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε τις πατάτες,1 /2 ποτήρι νερο και φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 10-12 λεπτά.
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα βάζουμε όλο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ .Το σερβίρουμε με τριμμένο φρέσκο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και κομμένα σε κύβους πράσινα κρεμμύδια ή κόλιανδρο.
Απολαμβάνω!