Πέρα από τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, το καρότο είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία μπορεί να βοηθήσει στα προβλήματα όρασης ενώ, τα αντιοξειδωτικά και τα φυτοχημικά που περιέχει έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου, αλλά και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 3-4 καρότα, σε λεπτές φέτες
- 2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε κύβους
-
1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 μπρόκολο μικρό, κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 4-5 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός, πολτοποιούμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό.
- Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίζετε με δυόσμο.
Καλή απόλαυση!
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!