Υλικά: (για 2 άτομα)
3 καρότα σε ροδέλες
2 πατάτες μέτριες σε κύβους
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4
4 αγκινάρες
2 κοτσάνια σέλερι σε κομμάτια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
πιπέρι
1 πρέζα κουρκουμά
Για το σερβίρισμα:
2 κ.σ. γιαούρτι
ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα εξωτερικά σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και κόβουμε τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα. Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το χνούδι τους και τις βάζουμε αμέσως σε μια λεκάνη με νερό και χυμό 1 λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις αγκινάρες. Βάζουμε το πιπέρι και τον κουρκουμά και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε τις αγκινάρες.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν δούμε ότι θέλουν παραπάνω χρόνο, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό 1 λεμονιού.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και πασπαλίζουμε με άνηθο.
Καλή σας απόλαυση!
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!