Σπιτικό Brunch
Ένα γρήγορο, χορταστικό και εύκολο brunch με μικρή διάρκεια προετοιμασίας για να αισθάνεστε ότι απολαμβάνετε κάτι «σπιτικό», ποιοτικό και θρεπτικό.
Θερμίδες: ~ 245 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- 1 μεγάλο αυγό
1 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. βρώμη
1 φέτα τυρί του τοστ σε κομμάτια ή λίγη φέτα ή όποιο άλλο αλμυρό τυρί έχετε στο ψυγείο (θέλουμε μικρά κομματάκια και όχι τριμμένο)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βρώμη, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας «χυλός». Προσθέτουμε τα κομμάτια του τυριού και ενσωματώνουμε απαλά. Σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι (ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας), ρίχνουμε περίπου 1 κ.σ. από το μείγμα για κάθε μερίδα (~μία φέτα-τύπος) και ψήνουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Σερβίρουμε αμέσως απολαμβάνοντας ένα ζεστό brunch/σνακ που θυμίζει pancake αλλά με πιο «σπιτική» προσέγγιση. H συνταγή είναι τόσο εύκολη που μπορούμε να την κάνουμε και για βραδινό γεύμα.





