ΥΛΙΚΑ
για το κουνουπίδι:
- 1 μικρό κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
για τις φακές:
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. τσίλι
- ⅓ κούπα φακές καθαρισμένες
για τη sauce:
- 4 κ.σ. γιαούρτι καρύδας ή σόγιας ή πρόβειο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Μπούκοβο
- αλάτι και πιπέρι
για τη συναρμολόγηση:
- 4 πιτάκια (υπάρχει συνταγή site, τα πιτάκια της μαμάς )
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κουνουπίδι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Για τις φακές: Σε ένα αντικολητικο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κύμινο και το τσίλι και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις φακές, λίγο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, φροντίζοντας να προσθέσουμε και άλλο νερό- αν χρειαστεί. Σκοπός μας είναι να απορροφήσουν σχεδόν όλα το υγρό. Αν δούμε ότι έχουν παραπάνω υγρό αλλά είναι έτοιμες, στραγγίζουμε τις φακές. Για τη sauce απλά ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά. Ζεσταίνουμε κάθε πιτάκι για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι, και είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε και να απολαύσουμε τα tacos μας! Σε κάθε πιτάκι βάζουμε φακές, κουνουπίδι, λίγη από τη sauce και μαϊντανό και απολαμβάνουμε!